donderdag 28 april 2011

Klinkers & Co #2

Een drukke week achter de rug...
Bram is hard aan het werk geweest in de tuin,
onze verjaardag hebben we gevierd en...
helaas kreeg ik op mijn verjaardag een (kleine) longbloeding... das niet echt een leuk cadeautje.

Een update van de tuin...










































maandag 18 april 2011

Moment Suprême...

Hoogtepunt van vorige week, de positieve uitslagen van de screeningweek!
Ook wel weer dubbel, want je kunt je afvragen of het 'feit' dat je uberhaupt aan een screening of LOTX toe bent, een hoogtepunt is te noemen natuurlijk. Niet echt...
Maarja zoveel keuze heb je niet, en dan mag je toch blij zijn dat de artsen positief waren wat betreft de uitslagen van de screeningweek.
Men heeft geen big issues ofwel contra-indicaties gevonden, wat wil zeggen dat de mogelijkheid voor wachtlijst plaatsing open staat.
Algehele conditie is goed, in evenredigheid tot longfunctie gezien.
Ik moet wel even langs de kaakchirurg voor het trekken van twee verstandskiezen, en langs de dietiste vanwege een laag ijzergehalte. That's it.
Ook begin ik waarschijnlijk op korte termijn met insuline spuiten, want mijn suikerwaarden zijn regelmatig te hoog. Dat is dan weer een minpuntje, maar wellicht dat ik met een beter geregelde suiker mij ook beter kan voelen.
Wat betreft de wachtlijst plaatsing, op dit moment gaat het redelijk en hopelijk blijf ik nu een tijdje wat stabiel. Ik mag iedere drie maanden langs het longtransplantatieteam en ik word goed in het oog gehouden. Er is op dit moment dus nog geen sprake van directe wachtlijst plaatsing. De inschatting van het juiste moment voor plaatsing is een moeilijke opgave voor de artsen. Ze bekijken het verloop van de afgelopen jaren, de combinatie van ziekenhuisopnames, klachten en longfunctie, op basis daarvan zullen zij aangeven wanneer het nodig is om op de wachtlijst te worden geplaatst. Spannend allemaal, maar je begrijpt, ik ben blij dat de mogelijkheid er is, het geeft toch weer wat hoop en perspectief. Helaas dat de wachtlijsten nog steeds groeien, 'we need donors'!

dinsdag 12 april 2011

Operatie Zandbak

Klinkers eruit, grond eruit, afvoer gefixed... Klusjesman Bram heeft z'n best gedaan, onder toeziend oog van hond Herby.

















Nu een paar kuub zand erin en dan... straten maar! Nog een hele klus overigens. Maar mijn handyman met groene vingers gaat er een mooi tuintje van maken, daar ben ik van overtuigd. Ik kijk al uit naar het eindresultaat. Afgelopen weekend met het heerlijke zonnetje waande ik mij op het strand, aan zee, cocktailtje erbij... net echt, zo'n tijdelijke zandbak in je achtertuin. De hond vind het super! Eind van de week weer verder aan de slag in de tuin (handyman, niet ik al zou ik best willen, ik ben van de logistiek, bestellingen en planning). Maar eerst donderdag, de uitslagen naar aanleiding van de screeningweek!